Известие

Collapse
No announcement yet.

156 2.4 JTD - Клапани :

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 2.4 JTD - Клапани :

Данните за регулировка на клапаните на 2.4 JTD са както следва: Всмукателни:0.25-0.35; Изпускателни:0.30-0.40; Понеже имам лек шум смятам да си ги проверя...Който го е правил, или знае нещо по въпроса,нека сподели...Мерси.
    156-2.4-JTD-99;
    156-2.4-JTD-SW-01;

доколкото разбрах е като на самара, мериш и смяташ дебелина на пула, трябва ти приспособление за притискане надолу на чашката и пинсета са вадене на пула, иначе ше трябва да се вади разпределителния вал...
    ...пак да кажа, че го гледах в мануала, успех !

Comment

Конкретните стойности ги виж в Аутодатата.

Иначе моите като ги правихме постъпихме по следния начин:

1. Мериш така както са си и гледаш колко е разликата.
      2. Вадиш стария пул и го мериш
      3. Тука е тънкостта - да не тръгнеш да го мериш со шублеро! Нищо няма да стане - решението уред с център и точност до стотна.
      4. Другото е бакалска математика

Comment

микрометър ...е шублера хваща 5 стотни, става и с него, те пуловете са си маркирани ...а и с луфтомера няма как да слезеш под точност 5 стотни
        П.П...някъде май бях чел една руска хитрост за самарите, че може да обърнеш пула обратно тъй като се износва само около центъра

Comment

добре де, аз не съм отварял още капака на гравата, но в мануал-а посочват на чертежа освен манипулация за регулиране с луфтомерна пластина, и манипулация с гаечен ключ-това ме навежда на мисълта за ръчно винтово настройване....а вие ме упътвате към "тарелково"... ???
          156-2.4-JTD-99;
          156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Първоначално публикувано от samara
            микрометър ...е шублера хваща 5 стотни, става и с него, те пуловете са си маркирани ...а и с луфтомера няма как да слезеш под точност 5 стотни
            П.П...някъде май бях чел една руска хитрост за самарите, че може да обърнеш пула обратно тъй като се износва само около центъра
            точно затова е добре да се използва микрометър, защото пуловете се износват около центъра и с шублер не е работа, ако разбира се не искаш да тракат отново.

Comment

...пулове...???

...А пулове откъде могат да се закупят, и някакви комплекти ли са или поединично...и как се постъпва относно избора на размери-преди да си отворил капака на главата, та да си си избрал размер ???
              156-2.4-JTD-99;
              156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

ох, точно това ми беше проблем при самарата, има пулове поединично през 5 стотни, ама няма как да се изберат преди да си отворил, премерил хлабините и дебелините на поставените пулове ...тъпо
                сори, че все говоря за самара, ама не съм скочил още на алфата

Comment

пуловете...

о-оооо колега, алфата е голяма работа...аз смених над 25 коли за 30 години и чак сега успях да придобия такава...пожелавам ти съвсем скоро да придобиеш такава...а като се вземе в предвид ,че съм и медиум...бъди сигурен ,че съм ти добър благопожелател....понякога хубавите неща не стават много бързо-успех..мерси за консултацията...поздрави- Минчо Лалев
                  156-2.4-JTD-99;
                  156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

...шумове...

...а шумовете ги слушам с докторски слушалки...най-лесно се чуват къде са - в клапаните ли са или на други места...
                    156-2.4-JTD-99;
                    156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

...аз ползвам едни електронни слушалки със сонда, много са удобни...обаче повечето бензинови двигатели вкарват брум, явно от искрообразуването
                      ...така че, тогава с докторските или с електрод и метална плочка и опряно ухо

Comment

упс, забравих ...мерси за пожеланията и безаварийна радост с алфата

Comment

156-2.4-JTD-99;
                          156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Working...
                          X