Данните за регулировка на клапаните на 2.4 JTD са както следва: Всмукателни:0.25-0.35; Изпускателни:0.30-0.40; Понеже имам лек шум смятам да си ги проверя...Който го е правил, или знае нещо по въпроса,нека сподели...Мерси.
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 2.4 JTD - Клапани :
Collapse
X
-
доколкото разбрах е като на самара, мериш и смяташ дебелина на пула, трябва ти приспособление за притискане надолу на чашката и пинсета са вадене на пула, иначе ше трябва да се вади разпределителния вал...
...пак да кажа, че го гледах в мануала, успех !
-
Конкретните стойности ги виж в Аутодатата.
Иначе моите като ги правихме постъпихме по следния начин:
1. Мериш така както са си и гледаш колко е разликата.
2. Вадиш стария пул и го мериш
3. Тука е тънкостта - да не тръгнеш да го мериш со шублеро! Нищо няма да стане - решението уред с център и точност до стотна.
4. Другото е бакалска математика
Comment
-
микрометър...е шублера хваща 5 стотни, става и с него, те пуловете са си маркирани ...а и с луфтомера няма как да слезеш под точност 5 стотни
П.П...някъде май бях чел една руска хитрост за самарите, че може да обърнеш пула обратно тъй като се износва само около центъра
Comment
-
добре де, аз не съм отварял още капака на гравата, но в мануал-а посочват на чертежа освен манипулация за регулиране с луфтомерна пластина, и манипулация с гаечен ключ-това ме навежда на мисълта за ръчно винтово настройване....а вие ме упътвате към "тарелково"... ???156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
-
Първоначално публикувано от samaraмикрометър...е шублера хваща 5 стотни, става и с него, те пуловете са си маркирани ...а и с луфтомера няма как да слезеш под точност 5 стотни
П.П...някъде май бях чел една руска хитрост за самарите, че може да обърнеш пула обратно тъй като се износва само около центъра
Comment
-
...пулове...???
...А пулове откъде могат да се закупят, и някакви комплекти ли са или поединично...и как се постъпва относно избора на размери-преди да си отворил капака на главата, та да си си избрал размер ???156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
-
ох, точно това ми беше проблем при самарата, има пулове поединично през 5 стотни, ама няма как да се изберат преди да си отворил, премерил хлабините и дебелините на поставените пулове...тъпо
сори, че все говоря за самара, ама не съм скочил още на алфата
Comment
-
пуловете...
о-оооо колега, алфата е голяма работа...аз смених над 25 коли за 30 години и чак сега успях да придобия такава...пожелавам ти съвсем скоро да придобиеш такава...а като се вземе в предвид ,че съм и медиум...бъди сигурен ,че съм ти добър благопожелател....понякога хубавите неща не стават много бързо-успех..мерси за консултацията...поздрави- Минчо Лалев156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
Comment